Tofmedia film en educatie

GASTENBOEK

L.A.Garlich, 28 augustus 2013
Dag Aafke en Arno, ik/wij hebben dinsdagavond heel erg genoten van de presentatie in de school ‘t Spectrum in Peize, het was geweldig, zeker voor de kinderen. Ik vind dit een erg goed initiatief, volgens mij praten de kinderen er over 25 jaar nog over, ik stel mij voor dat ze dan een reünie organiseren en dan vertellen over “weet je nog dat wij een film hebben gemaakt?” Ik vond het heel leuk dat ik hier aan mee heb mogen werken, het was een belevenis, en ik hoop ook dat de kinderen geschiedenis iets leuker gaan vinden. Misschien worden er een aantal ooit lid van onze Historische vereniging Pezie-Peize. Ik hoop dat jullie nog veel van dit soort projecten mogen doen. Wie weet tot ziens. groeten uit Peize Lammert Garlich

Klaas Mulder, 13 augustus 2013
Als oud-leerling en verteller heb ik meegewerkt aan deze productie. Gezien mijn 40-jarige onderwijservaring in Winschoten e.o. mag u er van uitgaan dat het onderwijs mij niet vreemd is. Ik heb dit project als zeer actueel en leerzaam ervaren. Vaak weet de jeugd niet veel van de historie van de plaats/streek waar ze woont. Middels dit project komen ze op een moderne en prettige manier aan de daarvoor benodigde kennis. De opzet is erg professioneel en speelt in op de didactische vormen die ze op hun school gewend zijn. Met plezier en overgave spelen de kinderen hun rol. De instructie die de leerlingen en de vertellers krijgen is duidelijk en wordt vakkundig door de projectgroep met de deelnemers doorgenomen. Met name door de professionaliteit en de benodigde know how van de groep wordt met plezier het doel bereikt: kennis nemen van de historie van je woonomgeving en verklaring van de vele tekens vanuit het verleden die tot nu toe voor de leerlingen onbekend waren. Al met al een project dat duidelijk in een behoefte voorziet en waarvan ik hoop dat ze nog jaren op deze manier door zal gaan. Ter Apel, 14 juni 2013. K.M. Mulder.

Pieter van Dijk, 23 november 2012
Hoi Aafke en Arno. Ik heb meegewerkt aan Vroeger Dichtbij met de kinderen van "de Kromme Akkers" te Garnwerd. Heb het als zeer prettig en kundig ervaren. Vooral de manier waarop de kinderen worden betrokken. De geschiedenis van de eigen omgeving moet worden gestimuleerd, ga zo door. Met vriendelijke groet, Pieter van Dijk, Garnwerd.

Dagmar, 14 april 2012
Hoi Aafke en Arno en crew van TOF media. Ik had jullie vroeger dichtbij promo-film nog nooit gezien. Leuk dat het lied erin zit en super dat jullie het lied gebruiken als begintune! Misschien later nog eens een nieuwe opname maken bij een toekomstig "Vroeger Dichtbij" project op de Linde? Groetjes, Dagmar.