Tofmedia film en educatie

Medewerkers

Aafke Sterenberg

Aafke Sterenberg is mede-oprichter van stichting TOF Media, film en educatie. Van oorsprong was zij werkzaam in het vernieuwingsonderwijs. Door haar passie voor het beeld, kwam zij er toe om een opleiding te volgen aan de kunstacademie en daarna een opleiding tot cameravrouw.

Bij TOF Media doet zij de zakelijke leiding en is projectmanager.
"Ik wil geraakt worden door mooie dingen, of dat nu binnen het onderwijs, de beeldende kunst of bij film is. Bij TOF haal ik dit uit het produceren en begeleiden van creatieve en inspirerende projecten. Ik vind het belangrijk dat iedereen wordt aangesproken op eigen talent."

---

Arno Cupédo

Arno Cupédo is mede-oprichter van stichting TOF Media, film en educatie. Hij is een ervaren en gepassioneerd filmmaker en doet veel aan educatie. Opgeleid als historicus en mediaevist, maakt hij graag films over historische onderwerpen. Zijn grootste specialiteit is camerawerk, maar hij doet ook veel regie en postproductie.

---

Roeland Dijksterhuis

Roeland Dijksterhuis werkt sinds 2007 als freelancer bij TOF Media en is vooral werkzaam als workshopleider en docent.Daarnaast organiseert hij jaarlijks het filmfestival van het Kamerlingh Onnes College en is betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe projecten.

Menno Knevel

Geluid is waar het om draait bij Menno Knevel! Vergeet niet dat het eerst kant-en-klaar orgaan van de embryo Het Oor is. Men kan dus wel stellen dat Menno al voor zijn geboorte aktief met geluid bezig was. Professioneel doet hij dat nu zo'n 20 jaren.

Met hengel, mixer en zender wil hij door middel van geluid de impact van hetgeen in beeld gebracht moet worden versterken of verbreden. Ook doet hij geluidsnabewerking, zodat zowel het geluid op lokatie als de sfeer in de nabewerking maximaal kunnen worden ingesteld.
---

Rozemarijn Tromp

Rozemarijn Tromp is freelancer bij TOF Media. Bij het animatie- onderdeel van het project "Vroeger Dichtbij" is zij de vaste animatiedocent.
"Als animator & illustrator zijn de kroontjespen en computer mijn belangrijkste gereedschappen. Hier kan ik alles mee tot leven wekken.
In mijn animatieworkshops die ik aan kinderen geef laat ik ze deze magische wereld ontdekken.
In het project "Vroeger Dichtbij" worden verhaalelementen die niet verbeeld zijn door archiefmateriaal of fysieke herinneringen ter plaatse, op deze wijze opnieuw tot leven gebracht.

---

Rosan Breman

Rosan Breman is ZZP'er in de cultureel-educatieve sector en werkzaam onder de naam Rosan Breman: Mediaproducties, projectondersteuning, fondsenwerving.

In de masteropleiding van de studie Kunsten, Cultuur en Media specialiseerde Rosan zich in kunsteducatie. Na het afronden van de master ging ze in 2009 aan de slag als ZZP'er. Ze werkte mee aan een groot aantal projecten, de meeste op het gebied van film en televisie.

Nog steeds verzorgt Rosan met veel passie en enthousiasme de productie van diverse filmprojecten, uiteenlopend van filmworkshops tot voorlichtingsfilms, en van speelfilms tot documentaires.

Voor TOF Media houdt ze zich voornamelijk bezig met fondsenwerving, productie en de projectleiding voor de documentaireserie 'Een Gronings-Joodse Erfenis'.

---

Beno Hofman

Beno Hofman werkt freelance voor TOF Media. Op zijn eigen website www.benohofman.nl zegt hij: ‘Ik kan het niet laten de Groninger geschiedenis uit te dragen, middels voordrachten, film, radio, boeken, theater en tweets. De Groninger geschiedenis – zeer verweven met die van mijn eigen familie – is mijn lust en mijn leven. Mijn hobby werd mijn werk en ik kreeg officieuze titels van ‘stadshistoricus’ en ‘huishistoricus’ van de lokale en regionale omroepen.' I.s.m. TOF Media produceert Beno historische documentaires.

---

Miranda Bolhuis

Miranda Bolhuis houdt zich bezig met alles op en rondom een podium; Acteren, zingen, presenteren, les geven, produceren, schrijven en ga zo maar door. Bij Vroeger Dichtbij presenteert ze de feestelijke galapremières.